Trebinje, Visegrad, Dubrovnik, Mostar, Sarajevo »Bus iz Nisa

Cena:Od 69€
Paket aranzman

trebinje dan zena,trebinje dan zena,trebinje dan zena,trebinje dan zena,trebinje dan zena

Trebinje – koliko je lepo, pomalo bajkovito i veoma šarmantno, najbolje se vidi sa brda Crkvine na kojem se nalazi Hercegovačka Gračanica, manastir koji je urađen kao verna kopija istoimenog kosovskog manastira.

Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.

Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane

Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori  svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.

PAKET ARANZMAN ( autobuski prevoz i 2 polupansiona), po osobi

datumulaz1/2 i 1/3 sobe

Hotel IN 3*

termin u pripremi

 

Niš, Prokuplje, Kruševac

75€

Leskovac,Vlasotince

80€

Kraljevo, Čačak, Užice

69€

Kompletna ponuda putovanja GRADOVI EVROPE

kliknite na link

Kompletna ponuda GRCKA LETO 2018

kliknite na link

Aranzman obuhvata

  • prevoz autobusom turističke klase (TV,klima)
  • 2 polupansiona u hotelu 3* u Trebinju
  •  razgledanje gradova u pratnji stručnog vodiča (Trebinje, Sarajevo)
  • troškove organizacije i vođstva puta

Aranzman NE obuhvata

  • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike (plaćaju se na licu mesta)
  • Izlet do Dubrovnika i razgledanje starog grada uz pratnju lokalnog vodiča – 10€ (plaća se vodiču u autobusu)
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje,
  • Individualne troškove

Program putovanja

1.dan  NIŠ – VIŠEGRAD – TREBINJE 

Polazak iz Niša posle ponoći (oko 1h) sa parkinga kod Tempa.Vožnja preko Kruševca, Čačka sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Nastavak putovanja za Višegrad. Pauza u Višegradu  za obilazak starog mosta, čuvene “Ćuprije na Drini“ i spomenika Ivi Andriću, šetnja do Andrić grada, koji su izgradili Emir Kusturica i Vlada Republike Srpske u čast Nobelovca pauza za slikanje, kafu, kupovinu suvenira. Nakon obilaska Višegrada i Andrićgrada nastavak putovanja za Trebinje

(vožnja od oko 4 sata sa pauzom na Tjentištu). Dolazak u Trebinje i smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora krećemo u razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima….“Trg Pesnika“ gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon obilaska povratak u hotel. VečeraNoćenje.

 2.dan TREBINJE – DUBROVNIK – TREBINJE 

Doručak. Nakon doručka, ulazimo u autobus i u 9h idemo do izletišta Crkvina, gde se nalazi  Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI. Silazak u grad nastavak vožnje do manastira Tvrdoš iz XVI veka, obilazak manastira, stare vinarije (predviđeno zadržavanje oko 45 minuta). Nakon obilaska manastira krećemo za Dubrovnik – fakultativno- oko 11:30h. Dubrovnik je jedinstven u svetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava, samostana i palata i često ga nazivaju biserom Jadrana. Razgledanje grada uz stručnog lokalnog vodiča palata Sponza, Orlandov spomenik, Lovrenac, šetnja Stradunom…Mogućnost obilaska gradskih zidina – fakultativno. Slobodno vreme.Povratak u Trebinje. Slobodno veče.Povratak u Trebinje. Večera. Slobodno veče. Noćenje.

3.dan  TREBINJE – MOSTAR – SARAJEVO 

Rani doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Mostar, posle oko 2 sata vožnje dolazak u grad na Neretvi obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama gde ćemo napraviti pauzu za kafu i šoping. Nastavak putovanja ka Sarajevu. Dolazak u Sarajevo,panoramsko razgledanje grada i  šetnja najužim gradskim jezgrom:mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most,pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj).Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnost. Nakon posete Sarajevu polazak za Srbiju.

4. dan  SARAJEVO – NIŠ 

Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima.

Popusti-Doplate

Doplata za 1/1 sobu 20€
Deca do 12 godina imaju 20% popusta uz dve punoplative osobe i koriste sve usluge.
*Za realizaciju transfera  iz Leskovca, Pirota i Knjaževca  potrebno
je minimum 4 putnika.
*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi

Napomena vezana za sedenje u autobusu

Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate. Ukoliko putnik želi rezervaciju određenog sedišta može je izvršiti prilikom rezervacije aranžmana, uz doplatu:

Napomene u fakultativnih izleta

  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Opis hotela:

Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom iste kategorije

Hotel IN 3*

Nacin placanja

kliknite na link

Opste napomene

kliknite na link

Uz ovaj cenovnik vaŽe opštu uslovi putovanja MM turs OTP 585/2010 Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja organizatora  .Ovlasceni subagent Globus travel shop

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz