Temisvar soping » Iz Nisa

Cena:2.300 din

temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar

Temišvar je jedna od najbližih značajnijih inostranih turističkih destinacija srpskim turistima. Nalazi se u središtu Banata na obali reke Begej, u Rumuniji i sa oko 450.000 stanovnika predstavlja treći najveći grad u ovoj zemlji.

Često se naziva i "Malim Bečom" zbog arhitekture koja ukazuje na vreme kada je Temišvar pripadao Habzburškoj monarhiji. Putovanje turista u Temišvar je najčešće u prolećnim i jesenjim danima, kada je i vreme u Temišvaru najbolje za lagane šetnje i šoping.

JEDNODNEVNI IZLET:

Termini putovanja

HotelCena po osobi
26.10.2019.Bez nocenja

( prevoz autobusom )

SUPER PONUDA

2.300 din.

 

Program putovanja:

petak/subota

oko 02:00h Polazak sa parkinga preko puta restorana Gusar, pored Tvrđave. Noćna vožnja uz pauze radi odmora i obavljanja graničnih formalnoti ( preko Smedereva i Kovina) Po dolasku u Temišvar obilazak grada: Trg Unije Saborna Crkva srpske pravoslavne crkve posvećena Sv. Đorđu (sagrađena 1748 god. u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janica iz Arada), crkva inače gleda na rimokatoličku crkvu. Nastavak šetnje do drugog gradskog trga Trg Pobede sa najstarijom gradskom zgradom dvorac Huniazilor ( podignut u XV veku po naredbi Vojvode od Transilvanije Iancu de Hunadoar u našoj istoriji poznat kao Sibinjanin Janko) koji je danas muzej Banata. Na jednom kraju trga nalazi se zgrada Opere i Nacionalnog teatra ( koja ima repertoar na rumunskom, nemačkom i mađarskom jeziku)

Na samom trgu se nalazi ogromna Rumunska Saborna pravoslavna crkva, sagrađena između 1936. i 1946. godine, sa krovom od crvenih i zelenih crepova koji su poređani kao mozaik. Ovo je najviša pravoslavna crkva va n Rusije visoka je 90,5 metara. Inače ispred ove crkve je 1989. godine počela Rumunska revolucija. U parku u samom centru trga je statua vučice sa Romulom i Remom (poklon grada Rima 1926. godine inače kopija čiji original se nalazi u Kapitolskom muzej u u Rimu). Slobodno vreme za individualnu šetnju ili šoping u jednom od najvecih evropskih tržnih centara “Iulius Mall”. http://www.iuliusmall.com/en/timisoara . koji se nalazi na nekih petnaestak m inuta pešice od centra grada, otvoren je 2005. godine sa preko trista radnji na preko 60.000 kvadratnih metara i jedan je od najvećih na Balkanu. Nakon slobodnog vremena za šoping, polazak za Niš u dogovoreno vreme ( oko 18:00h)

Dolazak u Niš u jutarnjim časovima. Kraj usluga.

Aranzman obuhvata:

  • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
  • Razgled grada sa vodičem/pratiocem grupe,
  • Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja,
  • Troškove organizacije i realizacije putovanja.

Aranzman ne obuhvata:

  • Ulaznice za lokalitete predviđene programom,
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje,
  • Eventualne naknade fakultativne obilaske i fakultativne troškove,
  • Individualni troškovi putnika.

Napomene:

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po osobi.

Aranžman je rađen na minimum 50 prijavljenih, u slučaju manjeg broja putnika organozator zadržava pravo otkaza do 3 dana pre polaska na put.

Organizator putovanja NI Turs licena OTP 26/2016 .Ovlasceni subagent Globus travel shop

temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar,temisvar

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz