Sejseli-Mahe

Cena:Od 1.399eur
Paket aranzman sa avio taksama

sejseli,sejseli,sejseli,sejseli,sejseli,sejseli,sejseli,sejseli

PAKET ARANZMAN 11 dana (Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi+vodic)

04.10 – 14.10.2019. – još 9 slobodnih mesta
18.10 – 28.10.2019.

1599€ 1399€
Za prijave i uplate avansa do 24.08. od min. 500€ cena je 1349€

Program putovanja

1. dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Sejšela sa usputnim presedanjem.

2.dan: Sejšeli

Dolazak na medjunarodni aerodrom Sejšela. Transfer do smeštaja na ostrvu Mahe. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na najveće ostrvo Sejšela, Mahe. Info – sastanak sa vodičem radi upoznavanja sa kreolskim specijalitetima, običajima i kulturom. Noćenje.

Bez obzira na krajnje odredište, čim sletite u najmanji glavni grad na svetu, Viktoriju, shvatićete da svi putevi prvo vode u Mahe, najveće i jedinstveno ostrvo u arhipelagu, sa drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha, malim radnjama, usamljenim plažama i luksuznom vegetacijom u srcu svega toga.

Gusta džungla ostrva Mahe izdiže se iznad nestvarnog Indijskog okeana, slikovite plaže mekog, puderastog peska pozivaju vas na apsolutnu relaksaciju, dok će izolovane uvale, čiste tirkizne vode,  koje svetlucaju u pozadini moćnih granitnih kula učiniti da se osećate kao da ste u raju.

3.dan: Mahe

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet do najmanje prestonice na svetu šarmantne Viktorije. Krećemo na istorijsku turu po gradskom jezgru gde ćemo videti zaštitni znak Sejšela simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici, guverner iz tog perioda na svom putovanju u London video je Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi mala replika. Nastavljamo dalje ka šarenolikom Hindu hramu posvećenom Hindu Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj Katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagradjenoj od granita za koju može da se kaže da je najimpresivnija gradjevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela. Pauzu za užinu pravimo na lokalnoj pijaci Selwin Clark – društveno srce Viktorije  gde ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku da se upoznamo sa kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Slobodno vreme za istraživanje grada. Povratak u smeštaj. Noćenje

4. dan: Mahe

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet do najvećeg Nacionalnog parka na Sejšelima Morne uz upoznavanje lokalne flore i faune sa odmaranjem na spektakularnim vidikovcima ostrva. Nacionalni park pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva, uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Uz malo sreće možemo videti najmanju žabu na svetu, veliku čitav centimetar. Nakon izleta povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan: Mahe

Slobodno vreme ili odlazak do Anse Major u pratnji vodiča. Krećemo na kratak treking. Prelazimo preko stena dok iza nas ostavljamo Beau Vallon zaliv, pejzaži koji se smenjuju su veličanstveni. Gusta šuma dovodi nas do Anse Major. Anse Major je zaliv na severu ostrva sa divnom, belom koralnom plažom koje granitne stene dele na dva dela. Iza plaže nalazi se laguna. Savršeno mesto za sunčanje i snorkeling u kristalno čistoj tirkiznoj vodi. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Mahe - Praslin – Le Digue

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet na susedno ostrvo Praslin. Praslin je manje od ostrva Mahe koje živi od poljoprivrede i ribarstva, rustičnije je i poseduje neke od najlepših plaža na Sejšelima. Ostrvo je dom misterioznog Valle de Mai, prirodnog rezervata i prvoklasnoj botaničkoj senzaciji koji je pod zaštitom UNESCO-a. Smaragdno zeleno parče raja i jedno od retkih mesta na svetu gde ćemo videti retku Coco de mer palmu koja se može naći samo na Sejšelima i poznatog sejšelskog crnog papagaja. Provlačimo se kroz gustu vegetaciju, slušamo zvižduke retkih, endemičnih vrsta ptica i uživamo u energiji zapanjujuće prirode. Poput nekadašnjih istraživača uživamo u istim prizorima dok prilazimo bezvremenskom ostrvu La Digue, ostrvu gde je duh tradicije i dalje očuvan.  La Digue je ostrvo okruženo koralnim grebenima, sa posebnim šarmom, impresivnom prirodom i nestvarnim pejzažima. Naša prva stanica je L’Union Estate gde ćemo imati priliku da se družimo sa džinovskim kornjačama. Nakon obilaska ostatak dana provešćemo na jednoj od najpoznatijih plaža u svetu Anse Source d’Argent. Okruženi impozantnim granitnim stenama, odmaramo se na zlatnom pesku i osvežavamo kupanjem u toploj, čistoj vodi Indijskog okreana. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan: Mahe

Slobodan dan. Predlažemo vam da iznajmimo automobile i krenemo u obilazak najlepših plaža Sejšela i pronadjemo naš raj pod suncem. Sejšeli nude puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Plaže Anse Solail, Police Bay, Sunset beach izmamiće Vam zasigurno osmeh na lice. Ukoliko ste pak za avanturu predlažemo vam trekinge Cassedent, Copolia ili Vacoa, iznajmite bicikle ili se priključite lokalcima i u ranim jutarnjim časovima krenite na pecanje. Slobodno vreme. Noćenje.

8.dan: Mahe - Botanička bašta – Port Launay

Slobodan dan za odmaranje, kupovinu suvenira, kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni obilazak botaničke bašte koja se nalazi u blizini Viktorije, gde ćemo se upoznati sa raznim egzotičnim i endemskim biljkama, tropskim vrtovima, začinima i voćem koje se može naći samo u ovoj bašti. Imaćemo priliku da prvi put vidimo džinovske kornjače, poreklom iz atola Aldabra, od kojih neke imaju i preko 150 godina kao i kuću raznobojnih orhideja. Nakon pauze krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima Morne uz upoznavanje lokalne flore i faune sa odmaranjem na spektakularnim vidikovcima ostrva. Nacionalni park pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva, uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Dolazak do plaže Port Launay gde ćemo se opustiti i uživati u nestvarnom krajoliku. Slobodno vreme, povratak u smeštaj. Noćenje.

9. dan: Mahe 

Slobodno vreme za uživanje, sumiranje utisaka ili posetu nekoj od obližnjih plaža. Sunčamo se i odmaramo. Noćenje.

10. dan: Mahe – Beograd

Slobodno vreme za kupanje na plaži Beau Vallon i kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Opraštamo se sa Sejšelima i imamo let za Beograd sa usputnim presedanjem.

11.dan: Beograd

Dolazak u Beograd na mesto polaska i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje. Kraj programa.

Aranzman obuhvata

 • Avio prevoz (Beograd – Sejšeli – Beograd) sa uključenim svim taksama
  -Sve transfere po programu putovanja
  -8 noćenja na ostrvu Mahe u hotelu 3* (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
  -Troškove organizacije putovanja
  -Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranzman ne obuhvata

 • Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
  -Individualne troškove
  -Fakultativne izlete i obilaske
  -Hranu
  -Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
  -Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

Smestaj

Mahe – Coco D Oro Hotel 3* ili sl. – Nalazi na 400m (2 minuta) od plaže. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaki soba poseduje balkon, tv sa kablovskom, ormar. U okviru smeštaja postoji restoran, bazen, bar i WiFi internet.

Nacin placanja

kliknite na link

Nacin placanja

Opis mesta

Sejšeli su  ostrvska zemlja  u Indijskom okeanu, južno od ekvatora, sa kolekcijom od  115 ostrva, od kojih  su  42 granit ostrva i 73 koralna. Dele se još i na unutrašnja  ( uglavnom granitna i severna koralna) i sppljašnja ( koralna, južna) koju čine  Amirantes,  Alfonsa grupa, Farkuar grupa i Aldabra grupa. Koralni grebeni, poput smaragda, rasuti po  okeanu neguju morske  formacije- najveće  žive organizmi na zemlji, koji zahtevaju visoku temperaturu vode da bi opstali, zauzvrat darujući tirkiznu magiju.

Granitna ostrva, uključujući Mahe i Praslin čine srce arhipelaga, zapravo su ostaci iščezlog superkontinenta Gondwana,bez koralnog ili  vulkanskog uticaja, biserne su relikvije drevnih vremena.
Uprkos velikoj distanci, Sejšeli pripadaju afričkom  kontinentu. Politički, Republika Sejšela je podeljena na 25 posebnih upravnih okruga, od kojih se svi nalaze na unutrašnjim ostrvima. Zemlja se odlikuje živopisnim plažama, ekološke raznolikosti, gustim  tropskim šumama, opuštajućom tišinom i kristalnim plavetnilom okeana koje je  okružuje, što sve ukupno  čini arhipelag vanredno lepim i iznova privlačnim.

Nenaseljena sve do 18. veka, zahvaljujući svojoj izolovanosti, mnoge vrste su jedino ovde cvetale, priroda je podarila jedinstven svet  flore i faune ovim ostrvima. Sejšeli su dom  dve UNESKO svetske baštine: Vallee de Mai na ostrvu Praslin, gde  retka  Coco de Mer palma raste, i Aldabra, najveće koralno  ostvo. U ovim  rajskim ostrvima  možete  uživati kad god poželite, bez vremenskih ograničenja,  topla tropska klima se pobrinula da  cele godine, dnevne  temperaturame budu  nešto manje od 30 stepeni.

Mahe

Bez obzira na krajnje odredište, čim sletite u najmanji glavni grad na svetu, Viktoriju, shvatićete da svi putevi prvo vode u  Mahe, najveće i jedinstveno ostrvo u arhipelagu, sa drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha,malim  radnjama, usamljenim plažama  i luksuznom vegetacijom  u srcu svega toga.
Originalni naziv ostrva je “Ile d’Abondance”, ili “Ostrvo blagostanja” koji opravdava  svojom   vanrednom lepotom. Slikovite plaže sa izolovanim uvalama čiste tirkizne vode, svetlucaju u pozadini granitnih kula, drevne stene pretvorene u meki, prah pesak, pozivaju na  apsolutnu relaksaciju.

Gusta šuma Morne Seichellois Nacionalnog parka mami na pešačke rute,  krivudavim putevima  kroz planine, pod senkom prirodnog baldahina,  začinjeno sve neobičnim biljkama, kao što je Jellifish Tree, tropskim palmama i egzotičnim voćem, mango, papaja, banana, čaj..
Najpoznatiji plaža ostrva je Beau Valon, na severo-zapadu,  takođe je  turistički centar , diše duhom glavnog grada. Nudi  brojne restorane, prodavnice i ronilački centar.  Svako ko traži mir i tišinu, naći će ovde atmosferu za potpunu kontemplaciju.

Praslin

Dva najveća ostrva, Mahe i Praslin se lako kombinuju kratkim letom ili sat vremena brodom. Ako se odlučite za brod, kako se budete približavali, ukazaće vam se  brdovito uzvišenje, svetlo zelene boje koje se uzdiže ka horizontu. Prolazeći pored južne obale ostrva,  doći ćete do širokog zaliva, koji je  Lazare Picault,  otkrio 1744, nazvao  “Iles de Palmes “, pošto je otkrio  Coco de Mer palmu, jednu  od najređih i najneobičnijih biljaka u svetu. Praslin, je manje ostrvo od Mahe, živi  od poljoprivrede i ribarstva, rustičnije je i poseduje neke od najlepših plaža Sejšela, uključujući Anse Lazio. Fine, peščane plaže sa kristalno čistom vodom, guste džungle, palme,

Takamaka drveće, vodopadi, bez gužve, priuštiće uživanje  svakom  ko traži  mir i prirodu. Ostrvo je dom Vallee de Mai, prirodnom rezervatu i prvoklasnoj botaničkoj senzaciji.  Smaragdno zeleno parče raja  i jedno od retkih mesta na svetu gde  možete videti retku Coco de Mer palmu  u prirodnom okruženju,  otkriti  neuhvatljivog crnog papagaja . Praslin je okružen ostrvima kao što je Cousin, Curieuse i St. Pierre, koje  možete posetiti  u toku jednodnevnog izleta, a  Curieuse ostrvuo će vas nagraditi sa preko 300 džinovskih kornjača Aldabra koje lutaju slobodno.

La Digue

La Digue je na samo 15 minuta brodom od Praslin, dolaskom do  slikovite luke ostrva, čim stupite na tlo, možete osetiti razliku, nerazvijenog i još uvek neotkrivenog  potpuno mesta. Najbolji način da se istražuje je biciklom pošto ćete zateći veoma malo automobila na ostrvu, što i daje dodatni šarm prirodi i netaknutim pejzažima. Anse Source d’Argent plaža važi za najfotogeničniju na svetu, zaliv  zaklonjen ogromnim  granitnim stenama i plitko more, kristalno jasno, čini ovaj prizor vanvremenskim. Istočna polovina La Digue sa vrhom od 333 metara, NID d’aigle (Orlovo gnezdo), je brdovita, dok severozapad  čine ravnice. Ostrvo je okruženo koralnim grebenima i omogućava  poptpuni užitak  plivanju ili ronjenju  u mnogim uvalama ostrva. Glavni izvor prihoda donosi ribolov, poljoprivreda I turizam, ne postoje gradovi ili varoši na ostrvu, meštani uglavnom idu  pešice ili biciklom, dokazujući da se tradicionalni način života može savršeno uskladiti sa modernim turizmom.

Organizator putovanja Sonic tours,Licenca br. OTP 615/2010 od 26.08.2010.Uz ovaj program vaze opsti uslovi putovanja organizatora. Ovlasceni subagent T.A.Globus Travel Shop.

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz