SEVDAH PUTOVANJE» Visegrad Dubrovnik Mostar Sarajevo

Trebinje – koliko je lepo, pomalo bajkovito i veoma šarmantno, najbolje se vidi sa brda Crkvine na kojem se nalazi Hercegovačka Gračanica, manastir koji je urađen kao verna kopija istoimenog kosovskog manastira.

Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.

Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane

Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori  svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.

PAKET ARANZMAN ( autobuski prevoz i 3 nocenja sa doruckom ), po osobi

TERMIN PUTOVANJACENA ARANŽMANAFIRST MINUTE

Kompletna ponuda putovanja GRADOVI EVROPE

kliknite na link

Program putovanja

1.dan 

Polazak autobusa sa dogovorenog mesta iz Niša u 5h. Vožnja preko Mokre Gore sa pauzom po potrebi. Dolazak u Višegrad oko podneva. Obilazak grada posvećenog Ivi Andriću u pratnji lokalnog vodiča. Šetnja čuvenim mostom Mehmed paše Sokolovića (Na Drini ćuprija), sagrađen od 1571. do 1577, koji je pod zaštitu UNESCO-a stavljen 2007. godine, kao spomenik izuzetne univerzalne vrednosti za čitavo čovečanstvo. Obilazak spomenika Ive Andrića i Andrić grada. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju. U dogovoreno vreme polazak za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan 

Doručak. Nakon doručka odlazak u razgledanje grada u pratnji vodiča: Baščaršija: čuvenog Sebilja – česma, šetnja ulicom Sarači uz razgledanje Morića Hana - najstarije sačuvane gostionice na Baščaršiji. Razgledanje Bezistana - prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavalo skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka - najstarija, najveća i najlepša džamija u ovom delu Evrope, razgledanje mezarja i šadrvana kraj džamija kao i čuvene Kuršumlije medrese posvećene begovoj majci Seldžuci.

Razgledanje Sahat kule, Kazandžiluka i Begovog Bezistana. Odlazak do glavne pešačke zone gde se nalaze katedrala i srpska Saborna crkva. Put će nas dovesti do Miljacke gde ćemo pogledati Latinsku ćupriju, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Franca Ferdinanda što je ujedno značilo i početak Prvog svetskog rata. Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak do Vrela Bosne, jedne od najlepših prirodnih celina na Balkanu. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme povratak u hotel. Noćenje.

3.dan 

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Mostar. Dolazak u Mostar oko 11 časova. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558. godine i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Nakon obilaska grada polazak ka Trebinju. Dolazak u Trebinje u popodnevnim satima.

Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: manastir Tvrdoš (IV-VI vek) i vinarija. Prelazak preko reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, šetnja uskim ulicama starog grada, pored Sat kule, gradskih zidina sa trgovima, Osman pašine džamije iz VIII veka, kroz gradska vrata (tunel) se stiže do “Trga Pesnika” gde su stari platani, drveće staro preko 150 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu su pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Tu je i Anđelkina kapija poznata iz serije Ranjeni orao, katolicka crkva s kraja XIX veka. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan 

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do Dubrovnika: razgledanje grada u pratnji vodiča: Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo... Nakon obilaska grada, slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanja. U dogovoreno vreme u kasnim popodnevnim satima polazak za Trebinje, kompletiranje grupe u Trebinju i polazak za Niš. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi.

5. dan 

Dolazak u Niš u prepodnevnim satima. Kraj programa.

Aranzman obuhvata

  • Vanlinijski prevoz autobusom (tur. klase, audio-video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relacijama navedenim u programu
  • 2  noćenja sa doručkom u hotelu Holiday 4* u Sarajevu (u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC) - doručak – švedski sto
  • 1  noćenje sa doručkom u hotelu Leotar 3* (u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC) - doručak – švedski sto
  • Usluge vodiča pratioca tokom putovanju
  • usluge razgledanja Višegrada, Sarajeva, Mostara, Trebinja, Dubrovnika

Aranzman NE obuhvata

  • ndividualni troškovi i troškovi koji nisu obuhvaćeni programom putovanja
  • doplata za 1/1 sobu – 30€
  • ulaznica za Vrelo Bosne (oko 1€)
  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje prema cenovniku Sava osiguranja
  • FAKULTATIVNI odlazak u Dubrovnik. Cena po osobi 10€, deca do 12 godina 5€. Cena obuhvata prevoz na relaciji Trebinje-Dubrovnik-Trebinje i pešačko razgledanje sa lokalnim vodičem. Izlet je poludnevan i iz Dubrovnika se polazi u poslepodnevnim satima. Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 20 punoplativih putnika.

Napomena vezana za sedenje u autobusu

Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate. Ukoliko putnik želi rezervaciju određenog sedišta može je izvršiti prilikom rezervacije aranžmana, uz doplatu.

Opis hotela:

Hotel Holiday 4* je smešten je u centru Sarajeva, na oko 2 km od čuvene Baščaršije. Hotel je renoviran 2017. godine, a u ponudi ima restoran, kazino, spa centar sa saunama, bazen, sobe za masažu, fitnes centar, kao i kozmetički i frizerski salon. Besplatan bežični internet je dostupan u svim prostorijama.

Link do sajta hotela: www.hotelholiday.ba

Hotel Leotar 3* nalazi se u srcu Trebinja, pored reke Trebišnjice. Objekat ima tradiciju dugu preko pola veka, recepciju, dva restorana, kongresnu salu.. Postoji pristup bežičnom internetu.

Link do sajta hotela: http://www.hotelleotar.com

Nacin placanja

kliknite na link

Opste napomene

kliknite na link

Uz ovaj cenovnik vaŽe opštu uslovi putovanja Ni travel OTP 87/2010 Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja organizatora  .Ovlasceni subagent Globus travel shop

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz