PARIZ » Dvorac Luvr – Versajski Dvorac – Monmart

Cena:559€ sa aer. taksama

Pariz avionom 8.mart,Pariz avionom 8.mart,Pariz avionom 8.mart,Pariz avionom 8.mart

PARIZ – „GRAD SVETLOSTI”, najveći i glavni grad Francuske. Leži na reci Seni, kojom  je podeljen na severnu - Desnu obalu i južnu - Levu obalu. Ovo je grad koji svake godine ugosti više miliona turista iz celog sveta što ga svrstava u naposećeniju svetsku turističku destinaciju.To je grad umetnosti i mode i zasluženo važi za jedan od najromantičnijih gradova na svetu...

PAKET ARANZMAN ( avio prevoz,aerodromske takse i 5 nocenja),po osobi

Smestaj

TERMIN PUTOVANJACENA PO OSOBI

DOPLATA ZA 1/1

Ibis la Defense 3*05.03.-10.03.2020559 €

200 €

Program putovanja

1.dan BEOGRAD – PARIZ (četvrtak, 5. mart 2020)

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela broj 709 u 12:00 sati. Poletanje za Pariz u 14:10 sati (let AF 1661). Dolazak u Pariz u 16:35 sati. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

2.dan  PARIZ MUZEJ LUVR (petak, 6. mart 2020) 

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr. Započet kao vojno utvrđenje krajem 12. veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umetničkim delima dobio je tokom vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. veka. Posle Francuske Revolucije pretvoren je u muzej. Danas, 219 godina posle ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svetu sa kolekcijom od oko 300.000 umetničkih predmeta koju nikada niko nije video u celosti. U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19. Veka. Tokom posete Luvru videde se: temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.

3.dan PARIZ VERSAJ PARIZ (subota, 7. mart 2020)

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni dvorski kompleks okružen prostranim parkom – sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najvedi i najraskošniji u Evropi - izgrađen je i dograđivan po nalogu i željama Luja XIV ( 1643 – 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. “Kralj sunce” koji je, od svoje pete godine, formalno bio na prestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunske umetnike svoga vremena koji su kontinuirano radili na proširenju i ulepšavanju dvorca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) i proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Noćenje.

4.dan PARIZ (nedelja, 8. mart 2020)

Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz ,nalazi se na njenom severnom obodu i spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na vrhu Monmartra uzdiže se velika bela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog veka sastavni deo siluete francuske prestonice. Od sedamdesetih godina 19. veka Monmartr naseljavaju i na njegovim padinama dolaze da stvaraju veliki umetnici kao Berlioz, Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali… pretvorivši ga u prostor nekonvencionalnog i boemskog života. Poseta bazilici, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gde se mogu videti desetine slikara za svojim štafelajima, do mesta gde su se odigrali dramatični događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gde se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola nodnog života Pariza (individualni povratak u hotel). Slobodno popodne. Noćenje.

5.dan PARIZ (ponedeljak, 9. mart 2020)

Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske. Noćenje.

6.dan  PARIZ - BEOGRAD (utorak, 10. mart 2020)

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 11:00 sati (let AF1660). Dolazak u Beograd u 13:25 sati.

Aranzman obuhvata

 • prevoz avionom na relaciji Beograd - Pariz - Beograd (prevoznik Air France),
 • aerodromske takse u Beogradu i Parizu u iznosu od 76 evra (čiji je iznos podložan promeni),
 • smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama, 5 noćenja sa doručkom,
 • transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Parizu,
 • panoramsko razgledanje Pariza,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Aranzman ne  obuhvata

 • fakultativni izleti i posete i međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Fakultativni izleti:

 • Poludnevna poseta dvorcu i muzeju Luvr. Cena: 50 evra. U cenu je uključen dvočasovni obilazak Luvra po programu u prat¬nji vodiča i ulaznica.
  ● Poludnevni obilazak Monmartra u trajanju od oko tri sata. Cena: 25 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni povratak u hotel).
  ● Poludnevni izlet  “Versaj”. Cena: 70 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni povratak u hotel).
  ● Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Parizu, isključivo u evrima i u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovog izleta i posete. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PARIZ”
  ● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
  ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.

Opis smestaja

Hotel IBIS LA DEFENSE CENTRE ***, Pariz, 4 Boulevard de Neuilly, 92081 Paris, telefon: +33 4197 4040, www.ibis.com

Nalazi se u srcu Defansa, savremene gradske četvrti, preko puta metro stanice Esplanade de la Defense. Hotel ima 286 nedavno renoviranih
soba sa kupatilom sa fenom, telefonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SATTV-om. Kontinentalni doručak – samoposluživanje.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotelima sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Nacin placanja

kliknite na link

Opste napomene

kliknite na link

Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja Filip travel, licenca OTP 196/2010.Ovlasceni subagent Globus travel shop

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz