OHRID » Tirana » Struga » Sv Naum » 8 MART

Cena:Od 69€

ohrid i albanija,ohrid i albanija,ohrid i albanija,ohrid i albanija

Grad u kome se prožimaju prošlost i sadašnjost – grad božanske svetlosti. Nekada pre 2400 godina se zvao Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost. Današnji naziv potiče od slovenske reci  “O – HRID“, prema položaju grada, koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera.

Program putovanja

1.Dan (04.03. ĈETVRTAK )– KRALJEVO

Polazak iz Kraljeva oko 23h. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. Dan ( 05.03. PETAK) OHRID

Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrĎava, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel “PRESTOL” 3* koji se nalazi uz samo Ohridsko jezero. Slobodno vreme . Noćenje.

3. Dan ( 06.03. SUBOTA) OHRID – TIRANA - STRUGA – OHRID

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet. Vožnja prema Tirani sa kratkim zadržavanjem radi odmora. Obilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg… Obilazak Struge , izvor Drima . Struga se nalazi na 20-ak km od Ohrida, na obali Ohridskog jezera, na delu gde reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera. Danas je Struga poznato turističko i kulturno istorijsko naselje. Povratak u centar Ohrida. Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan ( 07.03. NEDELJA )OHRID – MUZEJ NA VODI - MANASTIR SVETI NAUM - KRALJEVO

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet, Muzej na vodi i manastir Sv. Nauma. Muzej na vodi je deo rekonstruisanog praistorijskog naselja, sojenice pretvorene u lep i unikatan muzej na vodi koji prikazuju način života žitelja ovog naselja 1200. godine pre naše ere. Krstarenje Ohridom i obilazak manastira Svetog Nauma koji je izgraĎen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero, okolne planine i izvor i crkva Svete Petke. Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpensi Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. U poslepodnevnim časovima povratak brodom do Ohrida. Nastavak puta za Srbiju.

5 .Dan (08.03. PONEDELJAK)

Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovma.( oko 01h) .Kraj puta.

PAKET ARANZMAN (autobuski prevoz i 2 nocenja ), po osobi

TERMINI PUTOVANJA

Polazak iz Kragujevca - Nisa Doplata za 1/1
04.03 – 08.03.2021. 65€

na upit

Aranzman  obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)
 • smeštaj u hotelu „PRESTOL“ 3*(po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi dva noćenja sa doručkom,
 • panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča
 • usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja
 • troškove organizacije putovanja

Aranzman ne  obuhvata

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • FAKULTATIVNI IZLET -Krstarenje brodom do svetog Nauma 10 eura (minimum 25 osoba)
 • FAKULTATIVNI IZLET - Poseta muzeju na vodi 3 eura (minimum 25 osoba)
 • FAKULTATIVNI IZLET - Obilazak Tirane i Struge 17 eura (minimum 25 osoba)
 • Individualne troškove

Opis smestaja

Smeštaj u Ohridu je u registrovanom objektu (sobe, studija, apartmani), moderno uređenim, u širem centru, TWC.

HOTEL „PRESTOL” ★★★

link hotela - klikni 

Hotel se nalazi na obali Ohridskog jezera, na udaljenosti od centra Ohrida 7 km, na potezu gde se nalaze najlepši hoteli u kojima uvek odsedaju turisti koji posećuju Ohrid, a koji imaju u posedu svoje plaže. Hotel raspolaže renoviranim porodičnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa balkonom i pogledom na jezero ili planine. Nudi besplatan bežični internet koji je dostupan u čitavom hotelu, kao i besplatan parking. Sve sobe imaju plazma TV sa kablovskim kanalima, klima ureĎaj, sef, mini-bar, a kupatila su opremljena sa tušem i fenom za kosu. Recepcija hotela radi 24h, a gostima su na raspolaganju usluge pranja veša, peglanja, dnevna usluga pospremanja soba, kao i prostorije za sastanke i bankete. Hotel sadrzi restoran, bar, baštu, otvoren bazen (koji radi sezonski).

Vila DIME

Se nalazi pored restorana RIMARI , sobe su dvokrevetne i trokrevetne, za dve sobe  na spratu je jedna zajednička kuhinja, u prizemlju su dva studija. Svaka soba ima svoje  kupatilo, TV, panel radijatore .

Vila LIDIJA

Se nalazi na Turističkom bulevaru, svaka soba ima kupatilo, TV,kuhinju, grejanje na panel radijatore.

Vila JOCE

Se nalazi iza Ohridske banke,ulica Dejana Vojvode. Svaka soba ima svoje kupatilo,kuhinju, TV, klimu, Wi-Fi, parno grejanje.

Vila SPASA

lokacija – Kej. Svaki studio ima kupatilo, frižider, panel radijatore, TV i mini kuhinjuAPP u potkrovlju – klima, spavaća soba- francuski + singl, hodnik, kupatilo, dnevna soba sa ugaonom garniturom i kompl. kuhinjom

Vila DVA BISERA

Se nalazi na Keju Tita prema Biljaninim izvorima. Soba: ima klimu, grejalicu, kablovsku TV, bežični internet, kupatilo, frižider, obezbeđen parking prostor. 4 dvokrevetne sobe imaju terasu i francuski ležaj. 4 dvokrevetne sobe imaju po 2 single ležaja bez terase.

Vila SAŠA

Se nalazi na keju, drugi red od jezera. Studio: svaki ima kuhinju, kupatilo, TV, panel radijatore i klimu, francuski i single krevet.

Napomene u vezi fakultativnih izleta

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Nacin placanja

kliknite na link

Opste napomene u vezi smestaja

kliknite na link

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja: **Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, Tomash Tours Licenca A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Ovlašćeni subagent Globus Travel Shop.

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz