OHRID sa posetom Draču

Cena:Od €
Paket aranzman

Grad u kome se prožimaju prošlost i sadašnjost – grad božanske svetlosti. Nekada pre 2400 godina se zvao Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost. Današnji naziv potiče od slovenske reci  “O – HRID“, prema položaju grada, koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera.

kliknite na link

Kompletna ponuda GRCKA LETO 2019

kliknite na link

Program putovanja

1. DAN 

Polazak iz Niša u kasnim večernjim satima.Vožnja prema Ohridu udobnim autobusima preko Leskovca, Vranja i Skoplja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN 

Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u izabrane sobe/apartmane. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.veka. Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta).Slobodno vreme . Noćenje.

3. DAN 

Slobodno prepodne za individualni obilazak grada i shopping ili FAKULTATIVNI odlazak do Albanije – Dobra prilika da se vidi, do skora zatvorena i zemlja  pod komunističkom diktaturom, Albanija, zemlja bogate prirode i kulturnog nasleđa. Pored Struge, idemo na granični prelaz Ćafasan i putujemo do glavnog grada Albanije, Tirane gde ćemo videti Narodni muzej, Mauzolej diktatora Envera Hodže i Etem bejovu džamiju. Imaćete sat vremena slobodno u Tirani, a onda nastavljamo prema Draču, odlazak na razgledanje Drača, jednog od najstarijih gradova Evrope.

Osnovan je 627.p.n.e. i drugi je grad po veličini u Albaniji. Sa svojim kilometarski dugim plažama najatraktivnije je letovalište u Albaniji.  Prošetaćemo obalom Jadranskog mora, a zatim posetiti drevni amfiteatar. Imaćete slobodno vreme za ručak u nekom od gradskih restorana.(Okvirna satnica bi bila, polazak iz Ohrida u 7h, dolazak u Tiranu oko 10h, razgledanje i sat vremena pauze, dolazak u Drač oko 13h, dolazak u Ohrid oko 20 h.) Povratak u Ohrid. Noćenje.

4. DAN 

Slobodno prepodne za obilazak stare čaršije u kojoj se nalaze brojne prodavnice suvenira od bakra, nakita od starog srebra i čuvenih ohridskih bisera.  Oko 10.00h  predviđen je polazak brodom za Sv. Naum (fakultativno). Obilazak manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Preporučujemo fakultativnu voznju čamcima Crnim Drimom koja će Vam ostati u nezaboravnom sećanju. Usputni obilazak Muzeja na vodi (fakultativno). Povratak u Ohrid. Slobodno veče. Noćenje

5. DAN 

Slobodno prepodne u gradu za slobodne aktivnosti oko podneva pakovanje stvari u autobus i polazak prema Skoplju. Po dolasku u Skoplje slobodno vreme za obilazak grada, polazak za Niš u popodnevnim časovima. Dolazak u Niš u oko ponoći.

Aranzman  obuhvata

 • prevoz autobusom na relaciji  Niš –Ohrid – Niš,
 • smeštaj u izabranim sobama na bazi tri noćenja(najam), Dime, Lidija, Spasa ,Saša, Dva bisera,Joce
 • obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča,
 • organizaciju i vođstvo puta

Aranzman ne  obuhvata

 •  boravišnu taksu – 3€,
 • fakultativne obilaske i ulaznice:
 • obilazak  brodom Sv.Nauma i obilazak manastira – 12€,
 • ulaznice za muzej na vodi – 2€,
 • vožnja brodićem do izvora Crnog Drima – 2€,
 • izet do Albanije – Drač – 20€,
 • zdravstveno osiguranje,
 • individualne troškove.

Popusti i Doplate

 • dete od 0 do 2 godine besplatno, nema sopstveni krevet i sedište u  autobusu,
 • za dete od 2 do 7 godina 30% popusta u pratnji dve odrasle osobe u istoj  sobi, dete koristi pomoćni ležaj i ima svoje sedište u autobusu,
 • dete od 2 do 7 godina 50% popusta na zajedničkom ležaju u pratnji dve  odrasle osobe.
 • UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ – 10€ PO OSOBI

Cene fakultativnih izleta

 • obilazak  brodom Sv.Nauma i obilazak manastira – 12€,
 • ulaznice za muzej na vodi – 2€,
 • vožnja brodićem do izvora Crnog Drima – 2€,
 • izet do Albanije – Drač – 20€,

Napomene u vezi fakultativnih izleta

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Napomene u vezi sedenja u autobusu

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi

Opis smestaja

Vila DIME 

Se nalazi pored restorana RIMARI , sobe su dvokrevetne i trokrevetne, za dve sobe  na spratu je jedna zajednička kuhinja, u prizemlju su dva studija. Svaka soba ima svoje  kupatilo, TV, panel radijatore .

Vila LIDIJA

Se nalazi na Turističkom bulevaru, svaka soba ima kupatilo, TV,kuhinju, grejanje na panel radijatore.

Vila JOCE

Se nalazi iza Ohridske banke,ulica Dejana Vojvode. Svaka soba ima svoje kupatilo,kuhinju, TV, klimu, Wi-Fi, parno grejanje.

Vila SPASA

lokacija – Kej. Svaki studio ima kupatilo, frižider, panel radijatore, TV i mini kuhinjuAPP u potkrovlju – klima, spavaća soba- francuski + singl, hodnik, kupatilo, dnevna soba sa ugaonom garniturom i kompl. kuhinjom

Vila DVA BISERA 

Se nalazi na Keju Tita prema Biljaninim izvorima. Soba: ima klimu, grejalicu, kablovsku TV, bežični internet, kupatilo, frižider, obezbeđen parking prostor. 4 dvokrevetne sobe imaju terasu i francuski ležaj. 4 dvokrevetne sobe imaju po 2 single ležaja bez terase.

Vila SAŠA 

Se nalazi na keju, drugi red od jezera. Studio: svaki ima kuhinju, kupatilo, TV, panel radijatore i klimu, francuski i single krevet.

Nacin placanja

kliknite na link

Opste napomene u vezi smestaja

kliknite na link

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

organizator putovanja je MM Tours, licenca OTP br. 585/2010 Ovlasceni subagent Globus travel shop Shop.

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz