OBAVESTENJE o poslovanju u uslovima vanrednog stanja

  logoyuta

  NOVO OBAVESTENJE !!

  Beograd, 18.03.2020. godine

  U skladu sa odlukama državnih organa R.Srbije i Svetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije na globalno nivou i vanrednog stanja u R.Srbiji , Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA želi da informiše putnike :
  OBAVEŠTENJE
  - Proporuka je da se ne otkazuju turistički aranžmani čija je realizacija planirana za period posle 15.05.2020 god
  - Novčana sredstva koja su putnici uplatili turističkim agenijama za putovanja planirana u periodu posle 15.05.2020 god.su sigurna i  nadamo  se da će biti iskorišćena za realizaciju planiranih putovanja
  - U ovom trenutku nije moguće predvideti uslove eventualnog otkaza ugovora o putovanju,obzirom na vanredne okolnosti
  - Apelujemo na putnike da imaju razumevanja i da ćemo pratiti  razvoj situacije kao i  da ćemo se truditi da nađemo najbolji način u datim okolnostima da zaštitimo  interese i prava putnika ali i opstanak turističkih agencija

  logoyuta

  HITNO !!

  Beograd, 16.03.2020.g.

  PREDMET: POSLOVANJE TURISTIČKIH AGENCIJA U USLOVIMA VANREDNOG STANJA

  1. Poštujući prepuruku Predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije u uslovioma Uvedenog vantrednog stanja o ograničenju kretanja građana T.A. će za vreme trajanja vanrednog stanja prilagoditi radno vreme svojim potrebama uz mogućnost privremenog obustavljanja rada poslovnica i neposrednog kontakta sa putnicima i sve potrebne informacije putnicima dostavljati preko maila - portal, odnosno posebnih obaveštenja na sajtu. 
  2. Sva turistička putovanja ugovorena do 15.05.2020.g., odnosno do okončanja vanrednog stanja otkazuju se.
  3. Putnicima će biti ponuđeni sporazumni raskidi ugovora o putovanju uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja u periodu od godinu dana od dana planiranog putovanja. (Ukoliko je OTP imao dokazive stvarne troškove po pitanju realizacije putovanja, ukupan iznos obaveze se umanjuje za taj iznos.)
  4. Sva turistička putovanja ugovorena za letnju turističku sezonu 2020.g. realizovaće se u skladu sa ugovorom. YUTA će u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije, početkom maja meseca dati dalje preporuke u vezi letnjih putovanja.
  5. YUTA će sve dalje aktivnosti koordinirati sa Ministarstvom i postupati u skladu sa aktima Vlade Republike Srbije o obavezama pravnih i fizičkih lica u uslovima vanrednog stanja.
  O svim daljim aktivnostima  dragi putnici, bićete blagovremeno informisani na nasem sajtu.
  Kompletna komunikacija ce se do prestanka vanredne situacija odvijati putem zvanicne mail adrese: office@globusnis.rs ili na dezurne telefone 060/4150513 i 060/4150514 od 10-17h.
  Budimo odgovorni i disciplinovani u narednom periodu, kako bi sacuvali svoje zdravlje, zdravlje nasih najblizih i cele nacije!
  Vas Globus travel shop
  Kontaktirajte nas
  Ime (obavezno)

  Email (obavezno)

  Telefon

  Komentar

  Destinacija (obavezno)

  Termin

  Smeštaj

  Usluga

  Broj osoba

  Prevoz