LJUBLJANA »Klagenfurt – Bled – Postojna

Cena:Od 99€-Program br.2

ljubljana 2 noci,ljubljana 2 noci,ljubljana 2 noci

Ljubljana – Slovenačka prestonica Ljubljana smatra se za jedan od najstarijih i najlepših gradova centralne Evrope. Osnovali su je Rimljani kao svoju koloniju u I veku pre naše ere. Tada se zvala Emona. Naselje se veoma brzo urbanizovalo i zahvaljujući svom geografskom položaju između Alpa na severu, Panonske nizije na istoku i Jadranskog mora na zapadu, ekonomski je jačalo. U 12. veku Emona i okolina podpadaju pod vlast Habsburga i ostaju u sklopu Austrougarske monarhije sve do 1918. godine kada ulaze u novonastalu držaju Južnih Slovena, Kraljevinu SHS, potonju Jugoslaviju.

Termin putovanja 06.03.-10.03.2020

PAKET ARANZMAN ( bus prevoz i 2 nocenja) po osobi

Cena

po osobi

BEOGRADJAGODINA

BATOČINA

NIŠ

POJATE

LESKOVAC

PROKUPLJE

1/2,1/3,1/499€105€109€

115€

Pogledajte kompletnu ponudu PRAZNICNIH PUTOVANJA

Pogledajte kompletnu ponudu putovanja GRADOVI EVROPE 

1.dan Niš-Ljubljana -  polazak iz Niša sa parkinga kod Tempa u večernjim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije, sa usputnim pauzama.

2.dan Ljubljana – Dolazak u Ljubljanu. Obilazak istorijskog centra grada: Prešernov trg, spomenik France Prešerna, Franjevačka crkva, Tromostovlje, remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća, Zmajev most simbol Ljubljane… Ljubljanski grad – srednjovekovni zamak na brdu iznad grada. Slobodno za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan Ljubljana – Postojnska jama – Trst - Doručak. Fakultativni izlet: odlazak do Postojnske jame-jedne od najvećih i najpoznatijih pećina u Evropi. Pećina krije jedinstven podzemni  svet  endema  kao što je čuvena  “čovečija ribica”. Obilazak pećine jedinstvenim turističkim vozićem uz mogućnost fotografisanja reliktnog pećinskog nakita, koji će vas impresinorati svojom neponovljivošću. Nakon obilaska Postojinske jame polazak za Trst. Odmah po dolasku u Trst krećemo u panoramsko razgledanje centra grada: palata Gopčević, Kanal Grande sa Ponte Rosom, srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona, trg Ujedinjenja, palata Prefekture…Nakon obilaska Trsta povratak u Ljubljanu. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan Ljubljana – Klagenfurt – Bled Doručak. Fakultativni izlet: odlazak do Klagenfurta u austrijskoj pokrajini Koruška. Po dolasku, sledi kraće razgledanje grada: Teatar, Koruški Parlament – Landeshaus, Stari trg sa Gradskom kućom, Novi trg sa fontanom zmaja,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i mogućnost šopinga u tržnom centru „City Arkaden“. Nakon obilaska Klagenfurta polazak ka Bledu.. Po dolasku sledi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vreme za uživanje u prelepom Bledu i za degustiranje čuvenih „kremnih rezina“ (krempite). Mogućnost organizovanja (fakultativno) mini krstarenja sa pletnama (tradicionalni Bledski čamci) po Bledskom jezeru sa posetom Marijanskom svetilištu na Bledskom ostrvu uz čudesno pripovedanje legendi…Nakon obilaska povratak preko Ljubljane za Srbiju.

4.dan Dolazak u Niš u jutarnjim satima.

Aranzman obuhvata:

 • prevoz udobnim turističkim autobusom,
 • smeštaj u hotelu 3*na bazi 2 noćenja sa doručkom,
 • usluga turističkog vodiča,
 • panoramsko razgledanje grada,
 • organizacioni troškovi.

Aranzman ne  obuhvata:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualne troškove putnika,
 • Boravišnu taksu, plaća se u hotelu.
 • Bled i Klagenfurt – 20€ po osobi,
 • Postojinska jama i Trst – 20€ po osobi,
 • kod vodiča se doplaćuje ulaznica za Postojnsku jamu 25€

Popusti i doplate:

 • Doplata za 1/1 sobu je 70% od cene dvokrevetne sobe.
 • Deca od 2-10god imaju popust od 50% u pratnji dve punoplative osobe (imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj).
 • Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ na cenu iz Niša po osobi.
 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

Napomene vezane za fakultaitvne izlete:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Nacin placanja

kliknite na link

Opste napomene

kliknite na link

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju.

Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU. Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50 osoba.

Agencija zadržava pravo spajanja grupa sa drugim organizatorima putovanja. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Organizator putovanja  MM TOURS PUTOVANJA DOO, LICENCA OTP 2/2019. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Ovlasceni subagent Globus travel shop

 

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz