IZRAEL Jerusalim KRUZNA TURA » 5 nocenja » Jun

Cena:Od 480€
Avio aranzman

Izrael je sveta zemlja , mesto gde se prepliću tri velike religije: judeizam, hrišćanstvo i islam. Na svetoj zemlji  su sagrađena najveća svetilišta i mesta hodočašća.Tel  Aviv, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more i reka Jordan,…. samo je delić onog zbog čega vredi videti i doživeti ovu u mnogo čemu specifičnu zemlju. Fascinantni gradovi, od kojih su mnogi nastali pre Hrista,  pa sve do današnjih modernih metropola, učiniće vaš boravak u Izraelu, nezaboravnim. 

PAKET ARANMZAN :5 nocenja i avio prevoz, po osobi

TERMIN

HOTELCENA ARANZMANACENA AVIO KARTE
06.06.-15.06.HOTEL 3* - 4*480 evra 

18.900 dinara

( promenljiv iznos , zavisi od momenta rezervacije )

Kompletna ponuda putovanja GRADOVI EVROPE

kliknite na link

Kompletna ponuda GRCKA LETO 2019

kliknite na link

Program putovanja:

DAN 1. nedelja 09.06. / transfer do aerodroma
Transfer turističkim autobusom ili minibusom do aerodroma u Budimpešti, Beogradu, Sofiji, Temišvaru…

DAN 2. ponedeljak, 10.06. LOD – JERUSALIM – MASLINSKA GORA 
Prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje u avion i poletanje u jutarnjim satima. Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Po sletanju odlazak u Lod, manastir Sv.Đorđa gde su se nalazile svete mošti i sada mirotočiv grob. Nastavak vožnje do Tel Aviva: obilazak počinje posetom drevnoj Jafi, nekada najznačajnijoj luci Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv, koji se prostire duž jedne od najlepših plaža ovog dela sveta. Nakon obilaska krećemo ka Jerusalimu, dolazak do Maslinske Gorekoja se uzdiže iznad grada, obilazak Mesta Vaznesenja Gospodnjeg odakle se pruža nezaboravan pogled na Sveti grad. Odlazak u hotel u Vitlejemu. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 3. utorak, 11.06. / HRAM ROŽDESTVA GOSPODNJEG – MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE – JERUSALIM
Rani odlazak do Hrama Roždestva Hristovog (poklonjenje Vitlejemskoj Zvezdi – Mestu Rođenja Bogomladenca Isusa Hrista u Pećini)Povratak u hotel. Doručak. Odlazak do Pastirskog Poljgde Anđeli Gospodnji najaviše rođenje Bogomladenca. Nakon obilaska sledi vožnja do manastira judejske pustinje Sv.Teodosija i jednog od najstarijih, Sv.Save Osvećenogu kome je Sv.Sava srpski dobio igumansku patericu i ikone Prsvete Bogorodice trojeručice. Kraća vožnja do Jerusalima (12km) gde obilazak Svetog grada započinemo obilaskom Siona (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača, ostaci Solomonovog hrama, manastira Časnog Krsta na mesto gde je raslo drvo od kog je napravljen Časni krst. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. sreda12.06. / GETSIMANIJA – VIA DOLOROSA – HRAM VASKRSENJA
Doručak. Vožnja do Jerusalima. Odlazak do Getsimanijskog vrta (mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija“, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice). Mali predah a zatim nastavak obilaska Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota). Slobodno vreme u centru Jerusalima za individualni ili grupni obilazak svetinja, muzeja…. Povratak u hotel.Večera. Noćenje.

DAN 5. četvrtak, 13.06. / NAZARET – GALILEJA –KANA GALILEJSKA – GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO
Rani doručak. Napuštanje hotela. Ukrcavanje u autobus i polazak grupe na celodnevni izlet u Galileju. Vožnja do Nazareta i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske i man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Put vodi dalje do Gore Blaženstavagde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera gde je je predviđen obilazak Kapernauma. Pauza za ručak na obali jezera; preporučujemo ribu Sv.Petra, koja se tradicionalno sprema na Galilejskom jezeru. Mogućnost kraće vožnje brodom po jezeru, koji su replika brodica iz Hristovog vremena. Vožnja do Jerihona. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6. petak, 14.06. / REKA JORDAN – GORA KUŠANJA – MRTVO MORE- MAN.SV.GERASIMA JORDANSKOG
Doručak. Nakon doručka sledi nastavak vožnje do mesta krštenja na reci Jordan. Pogružavanje vernika, potom odlazak do najstarijeg grada na svetu – drevnog Jerihona. Kratka pauza u restoran –oazi, odakle sledi odlazak na Goru kušanja, i poseta man.Sv. četrdesetice gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 15-20min pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Spuštanje grupe autobusom do najniže tačke na svetu, do Mrtvog mora. Vreme predviđeno za kraći odmor na ovom jedinstvenom mestu, na kome i neplivači mogu da plivaju. Povratak ka hotelu uz pauzu za obilazak i poklonjenje svetinjama man. Sv.Gerasima Jordanskog. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 7. subota, 15.06. / TEL AVIV- LET ZA SRBIJU
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Beograd, Sofiju, Budimpeštu, Temišvar ili drugi izabrani aerodrom (u jutranjim časovima). Sletanje na predviđeni aerodrom. Preuzimanje prtljaga, ukrcavanje u autobus i transfer ka Novom Sadu, Beogrdu, Nišu i ostalim gradovima u Srbiji. Vožnja uz pauzu za osveženje i granične formalnosti. Dolazak u popodnevnim časovima na mesto polaska. Hadžijski rastanak. Kraj programa.

Aranzman obuhvata:

 • Avioprevoz  (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno)
 • prtljag, uključen u cenu (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene)
 • smeštaj u hotelima  sa 3***  ili 4**** Vitlejemu (3 noći), Jerihonu (2 noći),
 • ishranu u hotelima na bazi pet (5) polupansiona na bazi švedskog stola,
 • usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
 • usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
 • prevoz  autobusom ili mini autobusom turističke klase, po programu,
 • transfer aerodorm – hotel – aerodrom, autobusom turističke klase (21-57 sedišta),
 • * organizovanje programskih izleta tokom boravka

Aranzman ne  obuhvata:

 • individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • obavezna doplata za troškove napojnica i ulaznica u iznosu od 70e (plaća se inopartneru u Izraelu),
 • doplate za veći prtljag (za kompaniju Wizzair, doplaćuje se veći kabinski ili velika torba),
 • transfer od Niša i Beograda do Sofijskog, Budimpeštanskog ili Beogradskog aerodroma i povratno, po programu
 • transfer iz drugih gradova Srbije do aerodroma (moguć uz doplatu)
 • ručak i vožnja brodom na Galilejskom jezeru oko 25$ (fakultativno),
 • obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

Transferi:

 • Transfer do aerodorma u Budimpešti , Sofiji ili Temišvaru NIJE uračunat u cenu. Transfer se vrši modernim turističkim autobusom (ili manjim- minuautobusom do 21 mesta), zavisno od broja putnika.

Bitne napomene:

 • preporučujemo za ovo putovanje imati dolare, kao i dolare u manjim apoenima (1,5,10…radi plaćanja u radnjama suvenira i slično
 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora.
 • U slučaju otkaza putovanja od strane putnika, na iznos aviokarte, primenjuju se uslovi otkaza izabrane aviokompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanjauslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasoša– najmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu nosaču kofera u hotelu, i slično (nošenje kofera ne ulazi u cenu bakšiša i napojnica od 80€)
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

Smestaj:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Jerusalima.
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
 • objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

OPIS  SMEŠTAJA – HOTELA:

 • Hotel Manoli Plaza 3***+,( http://manolyplaza.com). Ovaj potpuno nov, moderan hotel nalazi se u Vitlejemu, u blizini Pastirskog polja. Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom. Doručak i večera švedski sto.
 • Hotel Jeriho resort 3***+, http://www.jerichoresorts.com/. Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu centra najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Udaljen oko 50km od Jerusalima. Hotel novijeg datuma gradnje, raspolaže otvorenim bazenom, restoranom, barom.  Doručak i večera švedski sto.

Nacin placanja

kliknite na link

Opste napomene

kliknite na link

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 25. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.254.Ovlasceni subagent Globus travel shop

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz