ISTANBUL – Topkapi-Aja Sofija-Bosfor – HIT CENA

Cena:Od 85€
Istanbul,Istanbul,Istanbul,Istanbul,Istanbul,Istanbul,Istanbul,Istanbul,Istanbul

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

HOTEL
PERIOD PUTOVANJA
CENA PO OSOBI
Hotel NL Amsterdam 3* 01.09.-06.09.2020.

85€ Specijal

Hotel Delta 4* 

01.09.-06.09.2020.

95 € Specijal

Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku.

kliknite na link

1.DAN, Novi Sad Polazak iz Novog Sada, u 15:00h  sa parkinga kod ”Lokomotive ” i iz Beograda, u 17:00 h .Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora i  obavljanja carinskih formalnosti do Istanbula.

2.DAN, Istanbul…Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel***. Nakon kraćeg odmora Fakultativno „citytour” - panoramsko razgledanje grada: Kapali čaršija,Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana, prelazak na azijsku stranu preko bosforskog mosta do čuvenog vidikovca - Čamlidža. U povratku zadrzavanje na Taksimu u trajanju 2h. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN, Istanbul Doručak. Nakon doručka fakultativan obilazak: Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi palata, Hipodrom,..šetnja do Kapali čaršije. Slobodno vreme za šoping. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN, Istanbul…Doručak. Fakultativno obilazak palate Dolma Bahče i krstarenje Bosforom, nakon toga sledi obilazak Vaseljenske patrijaršije. Povratak u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima preporučujemo fakultativan odlazak na Tursko veče u nacionalni restoran sa tradicionalnom muzikom (večera, piće, trbušni ples). Noćenje.

5.DANIstanbul Doručak. Napuštanje hotelskih soba do 12:00 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak grupe iz Istanbula u 18:00 h. Putovanje prema Srbiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

6.DANNovi Sad Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

Aranzman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Istanbulu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu uz pratnju stručnog lokalnog vodiča na našem jeziku
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana

Aranzman ne  obuhvata

 • obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje
 • fakultativne obilaske (minimum prijavljenih je 25 putnika)
 • individulani troškovi
 • doplatu za polazak iz Novog Sada iznosi 10 €

Popusti - Doplate

 • dete od 2 – 12 godine ima popust od 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (ima sedište u autobusu i imaju krevet).

Sopstveni prevoz

 • NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA ZA SOPSTVENI PREVOZ
 • pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
 • postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Gradina (granica sa Bugarskom)

Fakultativni izleti

(podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Obilazak Aja Sofije, Topkapi palate, Plave džamije, hipodroma =35 €
 • Dolma Bahče palata =30 €
 • Krstarenje Bosforom =20 €
 • Tursko veče = 30€
 • Panoramski obilazak = 10 €
 • Prinčevska ostrva = 20 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner

Opis smestaja:

Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u hotelima u rangu BUDGET 3*. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

Hotel DELTA 4*

Hotel Delta Istanbul nalazi se na 250 metara od tramvajske stanice Aksaraj u istoimenoj četvrti. U ponudi hotela su usluge konsijerža i restoran sa terasom i pogledom na Mramorno more. Besplatan WiFi dostupan je u celom objektu.

Svetlo uređene sobe u hotelu Delta sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-bar i klima-uređaj. Osim toga, nude sef i pribor za peglanje. Gostima je takođe na raspolaganju sopstveno kupatilo opremljeno tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom.

Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana u restoranu sa terasom. Ponuda restorana uključuje i druge obroke sa jelima sa menija. U okolini objekta možete pronaći veliki izbor restorana. Posluga u sobi i lanč paketi dostupni su na zahtev.

Recepcija hotela radi non-stop. Najbliža stanica metroa i Kapali čaršija udaljeni su 1 km od objekta. Istorijska četvrt Sultanahmet nalazi se na 2 km.

Hotel NL AMSTERDAM 3*

otel NLaMSTERDAM nudi smeštaj sa zajedničkim salonom i privatnim parkingom u Istanbulu, na 2 km od Konstantinovog stuba. Sadržaji ovog objekta uključuju biletarnicu, skladište za prtljag i besplatan WiFi u svim prostorijama. Gostima smeštajnog objekta na raspolaganju su recepcija koja radi non-stop, posluga u sobi i menjačnica.

Sve smeštajne jedinice sadrže klima-uređaj, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, frižider, kuvalo, tuš, fen za kosu i garderober. Svaka hotelska soba poseduje sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom.

Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana u hotelu NLaMSTERDAM.

Sulejmanova džamija nalazi se na 2,1 km od smeštaja, dok je Bazilika Cisterna udaljena 2,7 km.

Napomene

Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami
upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od
putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašden i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se
putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemogude
putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska

Nacin placanja

kliknite na link

Opste napomene

kliknite na link

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja Prestige Consulting Research DOO Novi Sad, Licenca OTP br. 46/2017. Ovlasceni subagent Globus travel shop

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz