DVORCI VOJVODINE » Dundjerski »Fantast »Sokolac

Cena:Od 2.100 din.

Program putovanja :

Polazak iz Niša je planiran u 5:00h sa parking kod hipermarketa “Tempo”, Bul. 12. Februar, Niš.

Naše prvo zaustavljanje biće u Kulpinu, gde posećujemo dvorac Dunđerskih. Dvorac je Lazar Dunđerski kupio od porodice Stratimirović. Ovo mesto je jedinstveno i po tome što su ovde rođena dva srpska patrijarha: Stevan Stratimirović i Georgije Branković. Imanje okružuje park od 4 ha koji predstavlja prirodni spomenik arboretum retkih biljnih vrsta a ovde se nalazi i jednistveni muzej poljoprivrede Vojvodine koji ćemo takođe posetiti.

Poljoprivredne mašine na paru, stari traktori, kosačice ali i izložbe o hmelju, konoplji, sirku metlašu, pšenici, govedarstvu i mlekarstvu, vratiće nas možda i na početak priče. Jer nekada su bogati ljudi bili oni koji su imali zemlju i bavili se njome.

Put nastavljamo ka Bečeju i dvorcu Fantast, imanju veleposednika Bogdana Dunađerskog. Ovde ćemo čuti sagu o Dunđerskima ili kako ih je jedan inspirativan novinar nazvao „Vojvođanski Karingtoni“! Razmrsivaćemo slojeve mitova i istine, te kontraverzne priče o najbogatijoj vojvođanskoj porodici koja u sebi nosi gospodski duh, ali i delić prokletstva o kome se i danas priča.

Posetićemo i crkvicu kojoj je Uroš Predič podario freske zamenivši likove svetaca sa likovima lokalnih ljudi. Pažnju će svakako privući i ergela konja a oni koji budu želeli, imaće prilike i za malo jahanja ili šetnje kroz parkove dvorca.

Sledeća stanica je dvorac “Sokolac”. Spomenik kulture sastoji se iz dvorca i ekonomskih objekata: upravne zgrade, štale izgrađene na ekonomiji ,,Sokolac“ površine od 4000 jutara, koja je bila u sastavu imanja Veliki salaš, čiji je poslednji vlasnik bila Emilija Ivanović, ćerka Lazara Dunđerskog. Zgrada dvorca sagrađena je krajem XIX veka kao zgrada rezidencijalne namene.

Naše poslednje zaustavljanje na ovom proputovanju biće u kaštelu Ečka u blizini Zrenjenina. Obilazak parka dvorca grofa Lazara Lukača i crkve iz 1711. godine, u kome je nekada svirao Franc List a glavni gost bio grof Esterhazi.

Kao i mnogi drugi dvorci i ovaj krije brojne surove priče o prokletstvu bogatstva, kocki, ubistvima, nesrećnoj ljubavi. Ovaj Kaštel su često posećivali austro – ugarski prestolonaslednik Franc Ferdinand i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević a danas je hotel sa 4* i omiljeno mesto ljubitelja prirode i mira.

Polazak za Niš oko 19h. Dolazak u večernjim časovima.

ARANZMAN u dinarima po osobi,  ( bus prevoz i obilasci prema programu )

Termin

Niš

25.10.2020.

2.100 din.

Aranzman  obuhvata:

  • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
  • Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja,
  • Troškove organizacije i realizacije putovanja,

Aranzman ne   obuhvata:

  • Individualni troškove
  • ulaznice  550,00 dinara (FANTAST, KAŠTEL EČKA ,poseta dvorcu u Kulpinu i muzeju poljoprivrede i nadoknada za otvaranje SOKOLCA)
  • fakultativni ručak u Fantastu ili kaštelu Ečka (okvirna cena menija je 700din)

 

ARANŽMAN JE RADJEN NA BAZI MINIMUM 50 PRIJAVLJENIH PUTNIKA.USLED NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ORGANIZATOR IMA PRAVO OTKAZA PUTOVANJA NAJKASNIJE 5 DANA PRE TERMINA POLASKA.

Nacin placanja

kliknite na link

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora Epic travel OTP 380/2020 . Ovlasceni subagent globus travel shop

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz