DJAVOLJA VAROS »Arheo park Pločnik »Prolom banja

Cena:1.400 din.

Program putovanja :

1. dan

Polazak grupe u 8h. Vožnja putem prema Prokuplju i Kuršumliji. Dolazak u arheo park Pločnik. Razgledanje lokaliteta i priča o neolotskom naselju koje se nalazilo na ovom mestu. Ceo ovaj kraj može se smatrati jednim izvanrednim arheološkim parkom, a priče našeg vodiča o ovom lokalitetu, ali i o lokalitetu Prebreza i ostalim nalazištima u ovim krajevima iznenadiće slušaoce.

Nakon posete lokalitetu Pločnik, odlazak autobusom do čudesne i planine Radan. Poznata je po svojim čudnim pojavama, kao što su magnetni fenomen (mesto gde automobil ide uzbrdo bez upaljenog motora) i zid star 65.000 godina od bazaltnih stubova. Dolazak do ulaza u kompleks spomenika prirode Đavolja varoš.

Šetnja šumom uz priče o saskim rudnicima. Izlazak do platoa i razgledanje zemljanih kula koje čine ovaj prirodni fenomen jedinstvenim u svetu. Slobodno vreme za uživanje i fotografisanje. Nakon posete, odlazak u Prolom Banju.

Nakon dolaska u Prolom banju, naš vodič će Vam pokazati kompleks i uputiti do mesta gde možete uzeti ulaznice za neki od bazena ili wellness centra ukoliko želite da uživate u ovim pogodnostima. Slobodno vreme za piknik, ručak u jednom od restorana, kolače u banjskoj poslastičari, uživanje u prirodi, kupanje ili posetu nekoj od crkava – tu je nova Preobraženja gospodnjeg, ali i stara crkva Lazarica, jedina crkva brvnara u ovom kraju, koja je poznata i po tome što se ovde pričestila vojska Lazareva pre odlaska na kosovski boj.

Šest šljiva raste uvijeno, kažu: prate vojsku u boj... Nakon ovih čudesnih priča i uživanja u prirodi, u popodnevnim satima planiran je polazak za Niš. Putovanje preko Prokuplja. Dolazak u Niš u večernjim satima. Kraj programa.

PAKET ARANZMAN u dinarima po osobi,  ( bus prevoz i obilasci prema programu )

Datum polaska

Polazak iz Nisa

08.08.2020.

1.400,00 rsd

15.08.2020.

22.08.2020.

Aranzman  obuhvata:

  • Autobuski prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
  • Usluge vodiča tokom putovanja.

Aranzman ne   obuhvata:

  • Individualne troškove,
  • Ulaznice za lokalitete (Đavolja varoš 350,00rsd, Usluge u Prolom banji prema važećem cenovniku koji možete naći na www.prolombanja.com),
  • Napomena: cene su podložne promenama i stvar su politike samog lokaliteta).

Napomena:Prilazni putevi do lokaliteta su jako uski, a parking prostor ograničenog kapaciteta, te u slučaju velikih gužvi na lokalitetima postoji mogućnost da grupa izađe iz autobusa malo ranije, pre samog dolaska do lokaliteta, kako bi se smanjile gužve na samom lokalitetu. Deo koji bi grupa prošla peške u pratnji vodiča bio bi oko 1000m.

Ovaj program rađen je na bazi minimum 40 plativih putnika

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora

Nacin placanja

kliknite na link

Opste napomene u vezi smestaja

kliknite na link

Organizator putovanja NITRAVEL d.o.o. Niš; Licenca 09/2020; MB 17468898. Ovlasceni subagent globus travel shop

manastir tumane,manastir tumane,manastir tumane,manastir tumane,

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz