ALBANIJA JESEN » Drac Tirana Kruja Berat

Cena:Od 55€

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

Prvi dan 09.10.2020. NIŠ-GRAČANICA-DRAČ
Petak  – Polazak iz Niša oko 05:00h. Sastanak grupe pola sata ranije. Sledi putovanje preko Prokuplja i Kuršumlije do administrativnog prelaza Merdare. Ulazak na Kosovo. Putovanje preko Prištine do manastira Gračanica. Manastir Gračanica je zadužbina kralja Milutina iz XIV veka. Gračanica je jedan od najznačajnijih spomenika stare srpske kulture, nastala u 14. veku.

Na zidovima ove crkve takođe se mogu naći i portreti srpskih arhiepiskopa i patrijaraha kao i pogrebna scena gračaničkog mitropolita Dionisija. U manastiru se i danas čuva zbirka starih ikona, među kojima je značajna ikona Hrista Milostivog koja datira iz 14. Veka. Nakon obilaska manastira put nastavljamo ka Draču. Dolazak u Drač u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje i uživanje na Jadranskom moru. Noćenje.

Drugi dan 10.10.2020. DRAČ-TIRANA – KRUJA – DRAČ
Subota – Doručak. Slobodno vreme za uživanje i kupanje ili faklutativni odlazak za Tiranu. Oko 11:00h dolazak za Tiranu. Tirana je nekada bila poznata po svom sivilu i mnoštvu bunkera unutar grada, danas je Tirana moderan evropski grad, koji nam najbolje oslikava progres Albanije. Uz mnoštvo interesantnih priča o samom gradu, istoriji, Enver Hodži i njegovoj strahovladi, naš obilazak Tirane počinjemo od Trga Majke Tereze prema „Muzeju na otvorenom“, posvećenom „Dobu komunističke partije“, pa nadalje pored Piramide u Tirani krećemo se ka Skenderbegovom trgu, gde će nas dočekati predivna Edham Begova džamija sa zgradom Opere, Istorijskim muzejom Albanije i Internacionalnim hotelom Tirana.

Nako kulturno-istorijske šetnje Tiranom, uputićemo se prema nekadašnjem naselju u kojem su živeli komunistički lideri, ali i prema poslastičarama, koje služe tradicionalni albanski kolač – „Trileće“. Po završetku pešačke ture i slobodnog vremena vraćamo se na Trg majke Tereze, odakle idemo prema najvažnijem gradu u istoriji Albanije – Kruji. Grad Kruja se nalazi na četrdesetak minuta od Tirane, na prelepom uzvišenju, koje je omogućilo Skenderbegu da do kraja svog života odoleva napadima Osmanlija. U Kruji će nas dočekati prelepa, renovirana čaršija izgrađena još pre 400 godina sa mnoštvom rukotvorina i suvenira interesantnih turistima iz svih delova sveta.

Kulturno-istorijsku šetnju „čaršijom“, koja podseća na sarajevsku Baščaršiju i bazar kod Starog mosta u Mostaru. Šetnju nastavljamo prema tvrđavi. Unutar zidina tvrđave, koja dominira centralnom Albanijom još od V veka, imamo mogućnost posetiti Skenderbegov muzej, Etnografski muzej Albanije, ali i uživati u predivnom pogledu sa tvrđave prema Jadranskom moru. Nakon pešačke ture u pratnji našeg vodiča, sledi slobodno vreme za kupovinu suvenira, rukotvorina, ali i Petroleja, koji se može naći u apotekama u Kruji. Povratak u hotel. Noćenje.

Treći dan 11.10.2020. DRAČ-BERAT- DRAČ-NIŠ
Nedelja – Doručak. Slobodno vreme u Draču ili fakultativni odlazak za Berat. Krećemo na putovanje prema jugu Albanije. Put nas vodi prema albanskim „Džinovima“ – planinama Tomori i Špiraga, o čijem nastanku se ispredaju legende već vekovima. Između ovih planina nastao je grad Berat (Belgrad, Arnavut Belgradi, Pulheriopolis). Dok prilazimo Beratu, čeka nas tvrđava – Kalaja, koja dominira iznad reke Osum već vekovima. Tvrđava je jedna od najstarijih, najvećih i još uvek naseljenih u čitavoj Evropi.

Šetnjom kroz tvrđavu sa našim vodičem, imaćete mogućnost da se upoznate sa bogatom istorijom grada Berata, ali i da čujete mnoštvo interesantnih priča, legendi i mitova, koje ovaj grad čuva. Nakon kratkog predaha na tvrđavi, naše putovanje nastavljamo posetom četvrtima Berata, Mangalemu i Gorici, koje kada gledamo sa reke Osum, daju osećaj da se ispred nas nalazi „Grad 1001 prozora“, kako ga neki putnici dobronamernici nazivaju. Vaše slobodno vreme možete provesti kupujući suvenire, ali i posećujući Kraljevu džamiju, izgrađenu 1450. godine u čijoj neposrednoj blizini se nalazi Tekija. Povratak u Drač, pa zatim nastavak putovanja ka Srbiji.

Četvrti dan 12.10.2020. Niš
Dolazak u Niš posle ponoći. Transfer do ostalih gradova u Srbiji. Kraj Programa.

CENA ARANZMANA u EUR po OSOBI ( bus prevoz i 2 nocenja sa doruckom )

Datum putovanja

Hotel Polasci iz Nisa

11.11. – 14.11.2020.

Albanian Star 4* 6.600 rsd / 55€

Doplate za polaske iz drugih gradova

Doplata za polazak iz Beograda (auto put Beograd – Niš) – 3.000 rsd (minimum 10 putnika)
Doplata za polazak iz Zaječara i Bora – 2.500 rsd (minimum 4 putnika)
Doplata za polazak iz Leskovca – 2.000 rsd (minimum 3 putnika)

Pogledajte kompletnu ponudu hotela u Albaniji - leto 2020

Pogledajte kompletnu ponudu hotela u DRAC-u / Albanija - leto 2020

Pogledajte kompletnu ponudu hotela u KSAMIL-u / Albanija - leto 2020

Aranzman  obuhvata:

  • Prevoz autobusom ili minibusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
  • Smeštaj u hotelu “Albanian star” u Draču sa 4*, u 1/2 i 1/2 +1 sobama, na bazi 2 noćenja sa doručkom.
  • Obilazak manastira Gračanica.
  • Troškovi organizacije i vođstvo puta.

Aranzman ne   obuhvata:

  • Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
  • Fakultativni izlet za Tiranu I Kruju – 20€ po osobi
  • Fakultativni izlet za Berat – 30€ po osobi
  • Boravišna taksa u iznosu od 120 rsd dnevno
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Doplata za 1/1 sobu je 60%

Opis hotela:

Hotel ALBANIAN STAR 4*

Smeštaj je u hotelu “Albanian Star” sa 4*, na Jadranskoj obali u delu Drača koji se zove Golem. Doručak je na bazi samoposluživanja (švedski sto). Hotel ima privatnu peščanu plažu koja nudi brojne vodene aktivnosti. Hotel takođe sadrži restoran sa prostranom terasom, bar i otvoreni bazen. Na licu mesta se mogu naći fitnes i igraonica. Sve smeštajne jedinice u hotelu sadrže klima-uređaj, radni sto, prostor za sedenje, sef i mini-bar. Na raspolaganju vam je TV sa satelitskim kanalima, kao i sopstveno kupatilo sa hidromasažnim tušem, besplatnim toaletnim potrepštinama i sušilom za kosu. Svaka jedinica nudi balkon sa pogledom na more, vrt ili bazen. Privatna plaža hotela sadrži ležaljke, tuševe i suncobrane. Raspored po sobama u hotelu određuje recepcija

Opste napomene:

U slučaju nastupanja opravdanih razloga i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja iste ili veće kategorizacije.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 3 meseca od povratka u Srbiju.
Za ovo putovanje je obavezna i lična karta za prelaz preko Kosova. Za maloletna lica je potreban izvod iz matične knjige rođenih sa slikom overen u opštini.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju zvanične promene na monetarnom tržištu, koja utiče na kalkulativne elemente, promeni cenu aranžmana.
Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih saržaja u program u zavisnosti od objektivnih okolnosti)
Svaka promena programa putovanja od strane putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putno zdravstvenog osiguranja I Opštim Uslovima Putovanja organizatora.
Svi punici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.
Za sve fakultative potreban je minimalni broj učesnika da bi se isti realizovali.
Raspored sedenja u autobusu pravi se po rasporedu prijave.
Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja na svaka 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
Kod prevoza autobusom putnik može poneti 1 komad prtljaga po osobi, ukupne težine 20kg. U slučaju prekoračenja ukupne težine, prevoznik zadržava pravo naplate viška prtljaga 250,00 rsd po kilogramu, ukoliko ima mesta za dodatni.

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana je 30 osoba, u suprotnom poslednji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 3 dana pre datuma polaska.

Nacin placanja

kliknite na link

Opste napomene u vezi smestaja

kliknite na link

Organizator putovanja MAESTRO TRAVEL licenca OTP 205/2020. Ovlasceni subagent globus travel shop

albanija jesen, albanija jesen ,albanija jesen, albanija jesen

Kontaktirajte nas
Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Telefon

Komentar

Destinacija (obavezno)

Termin

Smeštaj

Usluga

Broj osoba

Prevoz